Cairns (I)


Dag 1 Stod på afslapning. Vi havde en sækfuld tøj der skulle vaskes, og mens vi var ude at køre i bus (den 21. juli for at være præcis) var den sidste Harry Potter bog udkommet, så Louise var allerede flere dage bagud – derfor var vi tidligt ude for at købe den (hvilket var meget heldigt – vi fik det næstsidste eksemplar).

Dag 2 Skulle vi ud og riverrafte på Barron floden et lille stykke uden for Cairns. Vi blev samlet op ved vores hostel lidt over middag og kørt ud til floden. Vel fremme var første udfordring at få vores gummibåd ned til floden; den skulle vi holde over vores hoveder mens vi gik af en smal sti ned til vandet.

Ved vandet blev vi først instrueret i hvordan man opfører sig i en riverrafting gummibåd (for vi var alle nybegyndere). Vi lærte kommandoer som ’over left/right’ og ’hold on’. Den første kommando betyder at alle i båden skal kaste sig til den ene side og prøve at ’vippe’ båden op på højkant – det bruger man når man er ved at sejle ned af et strømfald som er smallere end båden. Den anden kommando er måske lidt selvindlysende, og bliver brugt når man er nået til et ekstra kraftigt strømfald og alle bare skal klamre sig til siden mens båden falder ned af strømfaldet. Derudover, så lærte vi (fra vores guider) at det åbenbart er en uundværlig del af den ædle river-rafting sport at når man er i nærheden af en anden båd, så gælder det bare om at sprøjte så meget vand på de andre som det overhovedet er muligt.

Vel instrueret i hvad vi skulle begav vi os ud mod de vildere dele af floden. Selve raftingen kan bedst beskrives som ’aaaiiaiaigiaigaigiaaaååaååaåaåaå’ altså et langt primalskrig med tilhørende adrenalinsus. I alt havde vi 2 timers sejlads ned af strømfaldende, men det føltes som at det kun tog 15-20 minutter … det var mega-sjovt.

,