Lørdag 2008-12-13 – Afrejse på cruise


Lørdag stod vi endnu en gang tidligt op, ringede hjem for lige at sige hej  og vi lever osv. – derefter smuttede ned for at spise morgenmad. Der fandt vi så ud af at vi de sidste par dage havde spist og drukket en anden gruppes morgenmad 😉 Fordi pludselig var mælken og de sunde morgenmadsprodukter væk. Vi spurgte til det i receptionen, og hun sagde at det var en gruppe der havde været der, som havde betalt for det, og at det var ikke inkludret i hotellets morgenmad.  Gruppen var rejst, men at der var blevet lidt tilovers, som hun da godt kunne finde frem til os. Det var lidt spøjst, men vi havde jo ingen chance for at vide, at vi ikke bare kunne spise løs.
Så smuttede vi ud og handlede lidt ind til cruiset. Vi fandt en fin snorkel til Louise (Frej fik jo sit i kandidatgave af Morten). Det er meget lækrere at have sit eget udstyr. Vi mangler dog stadig svømmefødderne.  Vi fik også tanket op med søsygepiller (som vi dog ikke regner eller håber at få brug for), solcreme (som vi i den grad håber at få brug for) samt div. andre ting.
Klokken 11 var vi klar til at tjekke ud fra værelset og tage en lokal bus til et busstopsted ikke så langt fra havnen. Vi måtte lige gå det sidste stykke over en bro, vi fulgtes med en gruppe amerikanere der tilfældigvis skulle med samme skib. Vi (især Frej, der jo passer godt på mig :)) havde været lidt betænkelig ved at vi skulle gå over broen – nu er vi jo i en relativ farlig storby.  Vi skal også passe på, og vi holder os også langt væk fra de områder, som guidebogen beskriver som farlige. Men ’broen’ så ret så fredelig ud, så vi følte ikke vi løb nogen risiko ved at gå det sidste stykke, så vi gad ikke at ringe til en taxa. Det passede også fint med tiden, check in startede kl. 12, og vi kom lige til tiden.
For at få lov til at komme om bord på skibet, skulle man skrive under på, at man de sidste 2 dage ikke have haft diaré eller opkast. De skal ikke risikere at have en helt skib fyldt med roskildesyge. De gør også meget ud af, at folk skal disinficere hænderne hele tiden før man tager mad i bufféten.
Vores kahyt var ikke klar endnu da vi kom ombord, så vi blev sendt op og spise frokost. Det meste mad er inkluderet i prisen for cruiset. Man kan dog vælge at opgradere sig til finere restauranter hvis man istedet for buffét foretrækker a lá carte og personlig servering. Man kan bestemt ikke klage over maden, der er inkluderet i priser, i bufféten kan man få næsten alt hvad hjertet begærer lige fra det usunde til sunde valg. Der er alt fra byg selv burger, stir fry, tortillas, sushi, pizza til div. kød,til  grønne og hvide asparges, artiskokker, avokado og div. andre grøntsager og salater. Det er helt vildt og langt bedre end vi turde håbe på.
Så blev vores kahyt klar. Dejlig kahyt med balkon og stor seng. Vi har bestemt ikke noget at klage over. Skibet er også enormt stort, man kan næsten fare vild. Der er 2 biograffer, der viser nye film og en stor sal hvor der er div. underholdning om aftenen. Igår var der eksempelvis stand-up, det var meget sjovt. Der er ca. 2400 mennesker omborg og herudover 1200 ansatte. Der er vildt så mange der er med til at servicere os. Der er alle typer mennesker med om bord, svarende til den almindelige befolkningssammensætning. Hovedparten er amerikanere. Det er meget fedt for så kan vi forstå hvad folk siger.  Der er også pool på dækket, volleyball bane (håber vi kan finde nogle at spille med), fitnesscenter mv. Desuden er der kæmpe casino og div. natklubber og shops  mv.
Efter frokost vadede vi rundt og så på skibet, der har 13-14 etager. Vi bor på 9 etage. Det gælder om at få rørt sig med alt den lækre mad. Aftensmaden var også super. Til dessert kunne man vælge mellem et hav af kager og frugter … vi var halv sunde og udvalgt os et lækkert frugtspyd som man så kunne vælge at få overtrukket med mørk eller lys chokade. Der står altid en tjener på spring til at servicere.
Efter aftenshowet smuttede vi i seng og blev lullet til ro af bølgerne. Det er bare hyggeligt – der er ingen anledning til søsyge.

,