Fredag 2008-12-12


Første punkt på programmet fredag var en Art Deco walk i South Beach. South Beach blærer sig med, at det er det sted i verden der har den højeste koncentration af art deco bygninger i verden (det skal forstås på den måde, at de ikke er der der er flest, men der hvor der er den største andel – Beijing og xxx afrikank by (hovedstaden i etiopien?)) har flere.

Grunden til at South Beach har så mange art deco bygninger er ret så ligefrem. Florida og resten af området har det jo med at bliver ramt af orkaner fra tid til anden, og det gik hverden værre eller bedre, end at der var en orkan der jævnede south beach med jorden netop som der var verdensudstilling i Paris i 192x. Den gang var South Beach et sted hvor arbejderklassen tog hen for at tage på ferie, og lige netop art deco udmærker sig ved, at være en ret så billig byggestil, så derfor blev alle hotellerne mv. genopbygget i den nye og billige stiil.

Efter art deco walken gik vi på jagt efter noget frokost. Vi faldt over en nyåbnet sweizisk butik, der solgte bretzels i alle afskygninger, hvor vi bestilte en bretzelsandwish. Siden butikken var helt nyåbnet – skulle der lige styr på alle småtingende. En manager for rundt som en gal og hunsede med de ansatte. Hun var hamrende belastende, vi kunne ikke have klaret at arbejde under hende i bare 5 min. Man skulle da godt nok ville det job meget, for at holde hende ud. Hun ødelagde stemningen totalt. Så vi flygtede hurtigt ud af butikken og fandt en bus ud til det store shoppingcenter. Så skulle der shoppes igennem .. den lave dollarkurs skulle udnyttes for ikke at glemme de i forvejen billige amerikanske priser på tøj og sko.

Shoppingcenteret var som lovet enormt – vi vidste næsten ikke hvor vi skulle starte. Overalt var der et specialt udsalg, kun gældende fredag-søndag. Vi var meget heldige, at vi lige kom på det rette tidspunkt. Vi fandt et par lækre sko og tre slips til Frej og to par levis cowboybukser og et andet par bukser til Louise, foruden nogle andre ting. Alt var enormt billigt i forhold til danske priser – man må virkelig blive tørret godt og grundigt hjemme, når man nu kan få tingene til en brøkdel af prisen her. Efter fire timers intensiv shopping tog vi trætte hjem og faldt om på sengen.

,