Port Douglas


Dag 1 Port Douglas er en rigtig rigtig hyggelig by og vores første hele dag brugte vi på, at slappe af, udforske byen og finde ud af hvordan man bedst kommer ud til det der rev. For revet, var hele grunden til at vi var i Port Douglas. Efter, at vi havde besluttet os for en tur (det blev med Calypso), så havde vi resten af dagen fri. Den brugte vi på, at ligge på Port Douglas’ berømte 4-mil strand. Det er godt nok noget andet end Bellevue – især måske, fordi at det rent faktisk er godt vejr hernede ;). Og nå ja, så havde Louise jo en cirka 600 siders røverhistorier om troldmænd og hekse som hun skulle kæmpe sig igennem.

Sådan så båden vi sejlede ud til revet med ud

Dag 2 Vi blev samlet op uden for camping-pladsen kl 8.40 og kørt de 10 minutters gang (så ret fjollet egentlig) hen til marinaen i Port Douglas for at gå ombord i båden der skulle føre os ud til The Great Barrier Reef.

Undervejs ud mod revet var vi også så heldige, at løbe på en håndfuld pukkelhvaler. Det er sådan, at det var parringssæson for hvalerne og de migrerede derfor op langs Australiens østkyst, og kom altså helt tæt ind på land her oppe mod nord. Det var en ret fed oplevelse, at se sådan nogle store dyr ligge og ’lege’ i vandet.

Vi blev sejlet ud til Agincourt reef – som er en del af det ydre rev (det bedste at se på) og endeligt fremme ved revet stod den på snorkling til den helt store guldmedalje. Vi blev sejlet rundt til og snorklede ved tre forskellige steder – kun afbrudt af pauser til at drikke lidt varm te eller kaffe (havet er jo kun 23 grader hernede fordi det er vinter … ) og en lækker frokostpause.

En hval vi sejlede forbi

Vel tilbagevendt til Port Douglas var vi begge helt oppe at køre over oplevelsen, og vi besluttede os straks for, at vi ville ud og snorkle ved revet igen. Det betød, at vi blev nødt til, at omrokere en smule i vores rejseplan og vende tilbage til Cairns en dag senere (hvilket dog ikke gjorde noget).

Dag 3 Slappede vi af i Port Douglas – vi skulle jo have kræfter til endnu en omgang daglang svømning i stillehavet. Så vi tilbragte dagen på 4-mil stranden for at få os en sund kulør og for at læse lidt i vores bøger.

Dag 4 Skulle vi igen ud til Great Barrier Reef. Den første tur havde vi taget med Calypso og vi havde derfor bestilt denne tur med Poseidon (Calypso og Poseidon er begge lokale firmaer som vi var blevet anbefalet). Vi valgte at skifte firma for, at være sikre på at se nogle nye steder. Selve forløbet af dagen var næsten det samme som sidst, men i denne omgang var guiderne dog en del bedre. Således fik vi nu en grundig introduktion til hvordan man snorklede korrekt (det behøvede vi ikke for det havde vi jo lært) og så fik vi at vide, at vi var ufatteligt heldige med vejret – normalt er det sådan at der er mere eller mindre ’vinterstorm’ i området men i de dage vi havde været derude havde det istedet været bragende solskin fra en næsten skyfri himmel.

At vejret var godt betød også, at vi var dobbelt-heldige. Kaptajnerne på bådene tilrettelægger programmet for hvor de sejler hen efter forholdene når de sejler ud og fordi det var så godt vejr, så kom vi til at snorkle et sted der hedder den blå lagune – som angiveligt skulle være det bedste sted at snorkle inden for 100 mils afstand – og det var virkeligt et fedt sted! Der boltrede vi os mellem alverdens farvestrålende fisk – og i denne omgang havde vi også investeret i et billigt undervandskamera, så vi kunne tage nogle billeder af hvordan det var – dog må vi sige, at billederne på ingen måde yder revet retfærdighed. Det var ufatteligt meget mere farvestrålende i virkeligheden end på billederne.

Se nogle billeder fra vores anden tur til The Great Barrier Reef