The Great Ocean Road


Første dag efter at vi havde fået ferie brugte vi på at se (og gense) The Great Ocean Road (vejen). Louise var herude med sit universitet på en form for rus-tur og syntes at Frej ikke skulle gå glip af oplevelsen (hun havde heller ikke fået set det hele). Vi stod derfor tidligt op og begav os ind mod byen, vores bus gik kl 7:50 fra Melbourne centrum.

Dagen var, en måske typisk, Melbourne vinterdag og derfor både kold & våd. Vi har jo købt campingudstyr til den store guldmedalje, så det var ikke ligefrem noget der skræmte os – næ bare en anledning til at prøve udstyret og sig selv lidt af.

Great Ocean Road ligger cirka 2½ times kørsel væk fra Melbourne, så den første del af dagen gik med, at tale rejse med vores buschauffør. Han havde tidligere arbejdet som chauffør for et selskab der arrangerede 6-ugers rundrejser omkring Australien, og havde derfor en masse gode råd om de forskellige steder. Undervejs stansede vi ved et aboriginal kultur-center hvor vi fik et 45-minutters foredrag. Det var ufattelig meget bedre end hvad man ku’ frygte. Foredraget blev holdt af en afslappet nede-på-jorden-aborigine der tilhørte den stamme der levede i området der fortalte om hvordan boomeranger og andet blev brugt til jagt (og om hvordan der er mange myter der ikke passer, f.eks. så griber man ikke en boomerang. En jagt-boomerang er et stykke træ på cirka 3-4 kg og livsfarlig både for mennesker og de andefugle man jager med den). Derefter gjorde vi holdt ved en koloni vilde Koalaer, det var en rigtig god oplevelse at se dem (generelt må vi sige, at det er meget federe at se dyrene i deres naturlige omgivelser end i en zoo).

Endelig fremme ved vejen (og kysten – det er jo i virkeligheden den man kommer for at se) var der adskillige fantastiske udsyn og den kraftige vind (og heldigvis bortblevne regn) gav kysten et meget råt udseende. Vi fik set The Twelve Apostles, London Bridge og Shipwreck Coast

Hjemturen var en halv-lang og helsovende affære gennem et mørkt Victoria. Det var en dejlig dag. Tilbage i Melbourne spiste vi kl 5-minutter-i-lukketid på Healthy Burgers hvor nogle gamle sladretanter lavede de bedste burgere vi længe har smagt.

Se billederne

,