George Town


Fra Cameron Highlands tog vi videre mod nord til byen George Town på øen Penang. George Town har ligesom Melaka fået status af verdensarv fordi den har så mange indtryk fra forskellige kulturer.

At så mange forskellige kulturer har sameksisteret kommer f.eks. til udtryk ved, at der i samme gade er en moske, en katedral, en angel-saksisk kirke, et buddhistisk tempel samt et taoistisk tempel, næsten klods op og ned ad hinanden. Ligeså sammensat er menneskerne der bor der, man ser alt fra lårkort til total tildækket i sort, fra top til tå.

Vi tog ud og kiggede på en krydderi-have, hvor de havde samlet en masse forskellige slags planter fra hele verden. Fælles for alle planterne var, at de blev brugt som krydderier. Det var ret spændende at se (men ikke sønderligt fotogent, så deværre ingen fotografier). Vi slappede lidt af i havens krydderi-café, hvor man bl.a. kunne få krydret kaffe – der nu næsten til en forveksling smagte af chai, og forskellige cookies. Mums.

Om aftenen drønede vi hen på Bayview Hotel for at få vores aftensmad – det gjorde vi fordi, at de der har en roterende restaurant på toppen af bygningen, og det skulle vi lissom prøve 🙂 Vi blev enige om at forkæle os selv, og købte en flaske af husets rødvin. Det var godt den sødeste rødvin vi nogensinde har sagt, og den kom endda fra Frankrig. Hvis tjeneren ikke havde åbnet flasken foran os ved bordet, ville vi sikkert have mistænkt dem for at have puttet sukker i. Der var gået total saftevand i den.