Hangzhou


Fra Shanghai skulle vi et par hundrede kilometer mod syd til Hangzhou. Formålet med at komme til Hangzhou var, bl.a. at vores fly til Kuala Lumpur fløj herfra, og fordi der skulle være ret smukt – Hangzhou er et af de områder i Kina der har flest indenrigsturister. Vi ankom med toget fra Shanghai, og efter en noget kaotisk søgning efter en taxi (det var i taxichaufførbyttetiden, en særdeles praktisk forordning der betyder at det er stort set umuligt at få en taxi mellem kl 16 og kl 18) ankom vi til vores hotel (vandrehjem) om aftenen.

Hangzhou er forøvrigt en gammel hovedstad i Kina (og når vi her siger gammel, så mener vi rigtig gammel, for det er nemlig så’n rundt regnet 1.000 år siden)

Dag 1. Stod på en gåtur rundt om ”Vest”-søen som er et af de berømte mål. Det var ret så diset, men vi kunne se på turistpostkorterne, at det vist var det normale. Efter vores gåtur var vi blevet godt sultne. Louise mente at vi fik for få grøntsager, og da vi så en ”vegetarian” restaurant, så tænkte vi at den måtte være velegnet til at få balance i vores kost. Den vegetariske restaurant må siges at være særdeles innovativ, og havde indtilg flere vegetariske retter som vist endnu ikke er nået til Danmak. Vi nævner i flæng: vegetarisk kylling eller hvad med vegetarisk and? Vi er sikre på, at hvis de retter blev kendt derhjemme ville der være langt flere vegetarer 😉