Sommerpaladset


Mens vi havde sovet var sneen faldet – vi vågnede op til tsolskinsvejr og en hvid dyne over byen. Jubiii tænkte vi endelig blå himmel, det føles som en tung klokke var blevet løftet og endelig kunne forureningen mv. sive op og væk fra byen. Det var dejligt at kunne trække vejret udenfor uden at føle som om at det var gennem en tændt cigaret.

Vi besluttede at tage ud og se sommerpaladset i snevejr – vi hoppede ind i en taxa og så var vi på vej. Louise prøver ellers at gøre alt hvad hun kan for at slippe for taxaer, ikke så meget pga. prisen, for et er rimelig billigt at køre med taxa, mere fordi de ikke kører lige pænt. Men der var heldigvis ret tæt trafik derud, så taxachaufføren ikke kunne komme til at køre stærkt.

Der var super smukt ude ved sommerpaladset, vi var glad for at vi ikke var taget derud dagen før. Sneen gav området et meget fredfyldt udtryk og det var sjovt at se personalet bakse med sneen (ja ok, det er lidt strengt at more sig over andres hårdre arbejde). Men sneen skulle flyttes manuelt, så personalet myldrede rundt med fletkurve med sne der skulle smides ud over en kant og væk fra pladserne.

Efter nogle timer havde vi set hele området, og vores maver var begyndt at protestere og mene det var tid til at fylde noget i dem. Vi gad ikke på nogen af turistfælderne i området, så vi kørte med taxa ud til et stort shoppingkompleks, der lå ikke så langt derfra. Vi startede med at lade op på starbucks, der sikkert er mindst lige så dyr som turistfælderne ville have været. Men der var vi i det mindste sikker på at få god kaffe. Bagefter shoppede vi lidt, meget lidt, det var kun Frej der fik en rigtig fin sort trøje. Bagefter vendte vi igen snuden mod hotellet, hvor vi måske en smule ynkeligt, givet byens muligheder, brugte resten af aftenen på at flade ud foran fjernsynet til en film med en lokal øl i hånden. Men vi var altså trætte.