Beijing


Vi ankom kl 10.30 lokaltid. Så begyndte et svineinfluenza-cirkus, før ankomsten skulle man skrive under på, at man ikke have en række symptomer, såsom ondt i halsen. Men det var ikke helt nok, man blev mødt at en lille hær af kinesere med hvide masker, der skulle tjekke os før vi overhovedet kom til pas og visa-kontrollen. De stoppede os dog ikke, vi fik lov til at gå lige igennem, mens vi fik taget vores temperatur af en infrarød-stråle flere gange undervejs. Ret syret. På vores hotel står der også sådan en infrarød temperaturmåler i indgangen.
Vi fandt en taxi og stukket taxichaufføren et kort med navnet på vores hotel på kinesisk. Han kunne som forventeligt ikke meget engelsk. Han kiggede som en gal på kortet, men sagde ikke noget og han fandt tilsyneladende også hotellet uden de store problemmer.
Vores hotel –Shatan hotel- ligger i en meget lokal kaostisk gade. Det har sin charme. Der er lokalt marked lige uden for vores dør, hvor der bliver solgt alt mulig spændende mad – lidt for spændende til vores maver tror vi. Der ligger dog også et supermarked lige rundt om hjørnet, hvor vi kan forsyne os med drikkevarer. Meget bekvemt, når man nu ikke kan drikke vandet i hanen.
Vores værelse er udemærket, her er meget stille om natten, så vi har bestemt ikke noget at klage over og de er hjælpsomme i receptionen og fik hjulpet os med at booke en togbillet videre til Xi’An, og fik den bragt lige til døren, uden det kostede os mere end 16 kr. ekstra. Det kunne vi godt lige klare at betale, for at slippe for det cirkus det sikkert ville være selv at prøve at købe den på banegården.
Vi var ret trætte, for selvom vi havde sovet udemærket i flyet, havde vi alligevel ikke nået at sove mere end 5 timer. Men vi kunne jo ikke bare gå i seng midt på dagen, selvom det var fristende, så vi smuttede ud for at se lidt på byen. Der var en tæt tåge og røglugt. Byen er meget forurenet og vejret holder ligesom forureningen nede i byen. Vi glæder os meget til det klarer op. Det føles ikke skide sundt for vores stakkels lunger. Vi smuttede ind i en park og gik en rundtur, og stødte på en masse turist-grupper alle udstyret med en ensfarvet kasket. Lidt af et show at se på. Bagefter gik vi på jagt efter noget mad. Vi var ikke de største eventyrer – så det endte med en burger på en sted, der var meget rettet mod turister. Vi må udfordre os selv lidt mere en anden dag 🙂
Vi faldt omkuld på hotellet før kl 20 og sov en laaang nat.