Tirsdag 2008-12-16 – Tortola (British Virgin Islands) og Norman Island Snorkel


Tirdag var vi kommet til Tortola, som er en bristisk jomfru ø. Øen er stærkt beplantet med palmetræer etc. og er præget af bjergterræn og turkise  bugter og strande. Øen er væsentlig rigere end Samana, men virker underudviklet i vestlig måleståk. Vi skulle først på snokletur med båd om eftermiddagen, så vi havde hele formiddagen til at udforske øen. Desværre kunne vi ikke nå at tage med på de guidede ture, hvor der var mulighed for at se mere af øen. Men vi gik selv ind til centrum. Havnebyen var ret kedelig og trist. Ingen spændende butikker eller lign.

Billeder fra Tortola:

[postcasa size=large showcaptions=yes align=center]http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/frej.leilund/albumid/5282051630765790209?alt=rss&kind=photo&hl=en_US[/postcasa]

Vi gik hen til den botaniske have. Der var meget flot. Der var nogle fantastisk flotte sommerfugle, som det virkelig krævede tålmodighed at fange et billede af. De var ikke meget for at sidde stille. Efter at have set den botaniske have smuttede vi tilbage på båden for at spise frokost og klæde om til vores snorkletur.

Vi blev sejlet ud til nogle grotter udenfor en lille ø, kaldet Norman Island. Der var mange spændende farvestrålende fisk og vi nød at ligge og plaske rundt. Man kunne svømme lidt ind i hullerne og se på de fisk der foretrak et mere roligt miljø. Der var også en masse sorte søpindsvin, som vi sørgede for at holde på sikker afstand. Men vi kunne godt mærke, at vi er blevet lidt spolerede af at være ved Great Barrier Reef.  Det er svært at blive lige så imponeret efter det. Men det var nu stadig rigtig fedt og vi fik set nogle fisk vi ikke havde set før.

Billeder fra vores Norman Island Snorkel:

[postcasa size=large showcaptions=yes align=center]http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/frej.leilund/albumid/5282054850811555601?alt=rss&kind=photo&hl=en_US[/postcasa]

Vi kom tilbage til båden umiddelbart før vi skulle videre fra Tortola, glade og tilfredse efter endnu en strålende dag. Efter endnu en dejlig middag på en af restauranterne på skibet, besluttede vi os for at gå i biografen. Hvilket i øvrigt også er gratis, ligesom det meste af den øvrige underholdning. Vi så en chick-flick  ’Catch and Release’ – den var ok, ganske fin let underholdning for en træt Louise og en ligeså træt Frej. Så efter filmen smuttede vi i seng….